Punctul pe i

Publicat in

Majoritatea dietelor din zilele astea, pun accent mai ales pe pierdertea rapida a kilogramelor. Per ansamblu par sa functioneze, singura problema este ca majoritatea greutatii pierdute vine din masa musculara si apa.

Majoritatea dietelor din zilele astea, pun accent mai ales pe pierdertea rapida a kilogramelor. Per ansamblu par sa functioneze, singura problema este ca majoritatea greutatii pierdute vine din masa musculara si apa. Pe termen lung este o abordare foarte proasta. Muschi ajuta metabolismul sa fie ridicat chiar si in perioadele de repaus. Asa ca daca pierdem din ei, automat ne scade si metabolismul, ceea ce inseamna ca riscam sa punem usor la loc kilogramele pierdute prin atata truda.

Mai jos sunt regulile care trebuiesc urmate intr-o dieta pentru ca aceasta sa aibe succes atat pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung.

Strategia 1: Mancati dupa ceas!

Pentru a evita depunerea caloriilor sub forma de grasime, si pentru a avea un metabolism optim, trebuie sa mancam 5-6 mese pe zi.
Iata de ce este bine sa avem o astfel de dieta:

  • se impiedica pierderea masei musculare, printr-un aport constant de proteine;
  • impiedica corpul de a intra in starea de "panica" pentru ca nu a primit nutrienti pentru o perioada de timp, ceea ce duce la scaderea metabolismului si depunerea de grasimi; de asemenea, o astfel de abordare reduce apetitul;
  • ajuta la un stil de viata energic, mentinand un nivel constant de zahar in sange;
  • se ard grasimi printr-o digestie optima si continua; organismul prefera sa digere portii mici de mancare, decat mult deodata; mancand din 3 in 3 ore organismul are "combustibil"de ars tot timpul;

Startegia 2: Mancati curat

Stiu ca toata lumea a auzit de asta, dar este un punct important. Trebuie sa mancati proteine fara garasimi, cabohidrati simpli, si fructe si legume. Carbohidratii simplii, pot crea un raspuns insulinic mare, ceea ce duce la  depozitarea de grasimi.

Strategia 3: Reduceti carbohidratii seara

Majoritatea carbohidratilor trebuie sa provina din cereale integrale, orez integral, cartofi dulci, etc. Sunt surse de energie ideale, care mentin un nivel al zaharului constant. De asemenea, au si foarte multe fibre, care ajuta la digestie si la o absortia optima. Totusi, noaptea nu este nevoie de energie, asa ca spre seara eliminati carbohidratii, pentru a nu se depunde sub forma de grasime. Seara este recomandat sa se manace numai proteina, eventual cu foarte putini carbohidrati.

Strategia 4: Mancati proteine

Acesta e un alt subiect care nu este nou pentru nimeni. Dar, din nou, este un astepct foarte important care trebuie punctat. Ca sa consumati destula proteina va puteti ajuta si de suplimente nutritive, precum shakle-urile proteice. Dar tineti minte ca aceste suplimente proteice nu pot inlocui o dieta diversificata si bine pusa la punct

Strategia 5: Beti mai multa apa

Pe langa faptul ca ajuta la arderea garsimilor, prin apa sunt inlocuite fuildele si mineralele pierdute in timpul efortului fizic. In cazul in care folositi un supliment pentru slabit, consumul de apa trebuie sa fie chiar si mai mare, pentru ca datorita lor veti transpira mai mult.

Startegia 6: Rotiti carbohidratii!

Aceasta este una dintre cele mai importante strategii din acest articol. Multe persoane fie nu stiu de aceasta metoda fie nu o folosesc din alte motive, si de aceea rezultatele intarzaie sa apara. Sunt doua motive pentru a folosi aceasta strategie.

In primul rand, daca se consuma aceeasi cantitate de mancare zi de zi, organismul se adapteaza la macronutrientii cu care este hranit zi de zi, si crede ca asa va fii mereu. Astfel este mai putin probabil sa intre in rezervele de grasime pentru energie. Daca cantitatile de carbohidrati difera mult de la o zi la alta, organismul nu se poate adapta, si astfel este nevoit sa foloseasca si grasime pentru energie.

Al doilea motiv este ca zilele de incarcare cu carbohidrati refac rezervele de energie, scazute datorita dietei stricte. Consumul unor cantitati mai mari de carbohidrati o data la 3-4 zile va da energie pentru antrenamente si va tonifica musculatura. Mai jos este un exemplu de o astfel de ciclizare a carbohidratilor.

Aportul zilnic de carbohidrati pentru cineva de 90 de kilograme si repectiv de 68 kilograme:

Luni 150  150*

Marti 150  150*

Miercuri 250  200*

Joi 350  250*

Vineri 150  150*

Sambata 250  200*

Duminica 350  300*

*aportul in grame pentru cineva de 68 de kilograme

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.