Pentru a slabi dieta trebuie sa fie plictisitoare

Publicat in

Ce legatura este intre un plan nutritional plictisitor, vointa si definirea musculara? Se pare ca una destul de insemnata.

Mananca la fel zi de zi

Daca esti ocupat si te chinui sa urmezi o dieta de slabire, este posibil ca de vina sa fie varietatea prea mare a dietei respective. Sfatul standard este de a avea o dieta cat mai variata, dar din punct de vedere practic poate fi un dezastru.

Cand te trezesti dimineata nu trebuie sa stai sa te gandesti ce vei manca. La fel la cina. Este o risipa de timp si consum de energie care ar putea fi "arsa" in scopuri mai creative. Daca arzi energie mentala pe mic dejun si cina, te predispui la esesc.

Vointa

Exista multe cercetari asupra vointei si se stiu sigur doua lucruri:

  1. Folosim vointa pentru a lua decizii, pentru a ne concentra si pentru a fi creativi.
  2. Avem o cantitate limitata de vointa pe zi. Daca folosesti prea multa la inceputul zilei, procesul decizional iti este compromis spre finalul zilei. 

Gandeste-te, cand este cel mai probabil sa iti strici dieta? Probabil la sau dupa cina, nu? Pentru ca ti-ai epuizat vointa si capacitatile cognitive. Toata ziua ai luat decizii la munca si ai infruntat viata, iar seara capacitatea ta de a lua decizii de calitate s-a diminuat.

Dar daca ai stii deja ce vei manca? Se elimina riscul de a alege ceva nepotrivit. Doar executi planul, fara sa te gandesti. Daca poti standardiza toate componentele non-creative ale zilei (precum mesele), vei lua decizii mai bune. 

O astfel de abordare inseamna putina planificare, pentru ca trebuie sa iti pregatesti mesele din timp sau sa ai toate ingredientele la indemana pentru ca totul sa mearga rapid.

Cand vrei sa slabesti, 80% din timp urmeaza o dieta standard, nu foarte variata. Acest aspect te va ajuta sa urmezi dieta mai usor. In 20% din timp fii aventuros, incearca retete noi si ia si cate o masa trisata. Pastreaza aceste momente pentru weekend.

Referinte

  1. Muraven M, Baumeister RF. Self-regulation and depletion of limited resources: does self-control resemble a muscle? Psychol Bull. 2000 Mar;126(2):247-59.

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.