Pectorali mari si puternici

Publicat in

Fie ca esti un culturist profesionist, fie ca abia ce ai intrat intr-o sala de culturism, probabil ca scopul tau este de a avea un fizic bine cladit si complet. Iar cand fetele, dar si alti barbati, intorc capul sa se uite la pieptul tau, stii ca faci ce trebuie!

Fie ca esti un culturist profesionist, fie ca abia ce ai intrat intr-o sala de culturism, probabil ca scopul tau este de a avea un fizic bine cladit si complet. Dar, toti marii culturisti au anumite grupe musculare care ii scot ine videnta fata de restul. Ronnie Coleman era faimos pentru spatele sau imens, arma secreta a lui Dexter Jackson' este talia sa incredibila, iar porecla lui Branch Warren este "Cvadricepzaurus". Si exemplele pot continua mult.

Dar toti culturistii, fie ei amatori sau profesionisti, isi dorec sa aibe un piept care sa iasa in evidenta. Cand fetele, dar si alti barbati, intorc capul sa se uite la pieptul tau, stii ca faci ce trebuie! Dar Roma nu a fost construita intr-o zi; la fel, nici pieptul nu iti va creste peste noapte. Si nu iti vei construi pieptul prin fluturari la cabluri sau alte exercitii facute la aparate. Este nevoie de haltere si gantere, de volum mare de lucru si greutati mari.

De prea multe ori incepatorii isi bat capul cu exercitii de izolare, "pentru a defini muschiul", cand nici macar nu au ce defini. Pentru a construi pectorali mari, densi si puternici foloseste miscari compuse care exercita o tensiune foarte mare in zona. Daca vrei pectorali de campion, urmeaza programul de antrenament de mai jos.

Antrenamentul pectoralilor

Urmeaza acest antrenament pentru trei saptamani, si vei incepe sa observi rezultatele. Pauzele intre toate seturile vor fi de 60 de secunde, nu mai putin, si in niciun caz mai mult.

Exercitiul 1 / Impins cu haltera din orizontal - 7 seturi a cate 7 repetari

Campionii din era de aur a culturismului considerau impinsul din orizontal exercitiul de capatai pentru partea superioara a corpului. Pentru a face 7 seturi de cate 7 repetari, alege o greutate care sa fie 60% din forta ta maxima, si mentine-o pe toata durata celor 7 seturi. Astfel, iti vei obosi si fibrele musculare cu raspuns lent dar si pe cele cu raspuns rapid. Datorita pauzelor scurte intre seturi si greutatilor mai mici, nu vei solicita prea rau ligamentele si tendoanele, reducand sansele de accidentari. 

Exercitiul 2 / Impins cu haltera din inclinat - 4 seturi a cate 6-8 repetari

Probabil ca nu doar vrei sa arati puternic, vrei sa si fii. Dupa 7 seturi la orizontal, nu vei mai avea nevoie de multe greutati la inclinat. Concentreaza-te la a contracta cat mai mult pectoralii, si forta va venii si ea, alaturi de muschii mari si densi.

Exercitiul  / Impins din orizontal cu ganterele - 4 seturi a cate 6-8 repetari

Prin folosirea ganterelor marim raza de miscare, si tinem mai mult timp muschiul sub tensiune. Ganterele forteaza si fiecare parte a corpului sa lucreze independent si sa se coordoneze, ceea ce solicita si mai mult muschii.

Exercitiul 4 / Flotari la paralele - 4 seturi a cate 15 repetari

Daca numarul de repetari este prea usor de atins, poti folosi o greutate suplimentara, prin prinderea unei gantere intre picioare, sau legarea unui disc de talie. Pentru a lucra mai mult pectoralii inferiori, apleaca-te in fata cat de mult posibil. Aceasta pozitie va lucra in special pieptul, si nu tricepsul. Pentru a mentine tensiunea musculara, nu indrepta de tot coatele in partea de sus a miscarii. 

Exericitul 5 / Fluturari la cabluri - 4 seturi a cate 15 repetari

Acest exerictiu este unic pentru ca muschii se afla sub stres mecanic timp de 30-40 de secunde. A mentine muschii sub tensiune mult timp goleste complet rezervele de glicogen. Astfel, prin sistemul de raspuns lactic, organismul va elibera mai mult hormon de crestere. Miscarile trebuie sa fie lente, pentru a beneficia de exercitiu cat mai mult.

Exercitiul 6 / Flotari - 50 de repetari totale

Scopul este de a face 50 de repetari, indiferent de cate seturi este nevoie. Incearca sa nu depasesti 3-4 seturi, dar daca nu poti este in regula, important este sa le duci la capat. Ca si la restul exercitiilor, pauza dintre seturi va ramane tot 60 de secunde. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.