Cresterile musculare necesita mai multe calorii?

Publicat in

O intrebare usoara, nu-i asa? Nu te grabi! Citeste asta!

Toti vorbesc de nevoia unui deficit caloric pentru a slabi, dar este nevoie de un surplus caloric sa construiesti masa musculara? In sensul de a manca mai mult! 

Nu neaparat! DA, este nevoie de un surplus energetic pentru a construi masa musculara, dar multi uita ca grasimea stocata in corp este energie! Si aceasta energie este disponibila corpului pentru a o folosi in procesul de crestere a masei musculare.

Exista studii care arata asta, ca poti construi masa musculara si arde grasime in acelasi timp! Si s-a demonstrat ca asta se intampla la diferirte categorii din populatie:

  • Supraponderali si sedentari.
  • Varstnici de sex masculin si feminin!
  • Barbati tineri activ fizic.
  • Femei tinere.

Dar sa ne intelegem! Nu spun ca poti transforma grasimea in muschi! Asta este imposibil, corpul nu poate face asta! Grasimea este grasime; muschii sunt muschi! 

Dar daca esti supraponderal sau ai niveluri de grasime insemnate, energia din grasimile arse poate fi folosita in procesele de crestere a masei musculare, atunci cand caloriile necesare nu vin toate din dieta. Da, ar fi mai rapid sa te concentrezi pe un singur aspect, pe rand, dar se pot obtine si ambele simultan!

Care este cea mai buna dieta?

Depinde de unde te afli acum in procesul tau si de ce obiectiv ai. Fie ca esti in deficit caloric sau nu, cel mai important este sa consumi suficiente proteine!

Este cel mai important sfat nutritional cand vrei masa musculara mai mare dar si cand vrei sa slabesti. Mananca suficiente proteine, minim 1,6 grame pe kilogram corp si pana la 2 grame pe kilogram corp. Iar periodic ciclieaza proteinele

Referinte

  1. Gary John Slater, Brad P. Dieter, Damian James Marsh, Eric Russell Helms, Gregory Shaw si Juma Iraki. Is an Energy Surplus Required to Maximize Skeletal Muscle Hypertrophy Associated With Resistance Training. Front Nutr. 2019; 6: 131. Published online 2019 Aug 20. doi: 10.3389/fnut.2019.00131

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.