Antrenamente cu powerbags

Publicat in

Sacii pentru forta, powerbags in engleza, au aparut prin 2003 si au devenit din ce in ce mai populari. Fac parte din fitnessul functional si pot furniza un antrenament provocator, fiind o schimbare binevenita de la antrenamentele cu greutati clasice.

Sacul de forta, sau powerbag, este un sac care poate avea diferite marimi si greutati, fiind prevazut si cu manere pentru a creste varietatea cu care poate fi folosit. Are o suprafata dura la exterior si moale in interior. De regula interiorul este nisip bagat in saculeti din diferite materiale, acesta dand si greutatea sacului. Mai exista si astfel de saci umpluti cu lichide pentru greutate.

Aceasta unealta de fitness aduce in plus fata de gantere si haltere dezvoltarea echilibrului si imbunatatirea aptitudinilor de stabilizare. Pentru ca umplutura nu este fixa, se misca in interiorul sacului dintr-o parte in alta, corpul trebuie sa se echilibreze constant, cauzand contractia mai deasa a muschilor. Astfel ca sunt implicati si muschii mici, stabilizatori, care de multe ori sunt neglijati la exercitiile clasice din sala de forta. Partea cea mai buna este ca prin implicarea acestor muschi stabilizatori intaresti coloana vertebrala si aritculatiile, evitand accidentarile.

Mai jos sunt 4 exercitii facute cu saci de forta, care iti vor duce antrenamentele la urmatorul nivel, aducand varietate si miscari noi.

1. Genuflexiuni cu saritura

Un exercitiu care se concentreaza asupra picioarelor. Ajuta la dezvoltarea puterii acestora si la cresterea fortei abdomenului. 

Executie: Pune powerbag-ul pe spate, si tine-l de manare. Lasa-te intr-o genuflexiune adanca, si apoi ridica-te exploziv desprinzand talpile de pe sol. Aterizeaza pe varfuri apoi pune calcaiele pe sol si lasa-te direct intr-o alta genuflexiune adanca sarind din nou. Repeta pentru a atinge numarul dorit de repetari. Fa 20 astfel de genuflexiuni la fiecare set. Fa 3 seturi cu pauza de 60 de secunde intre ele.

Genuflexiuni cu saritura cu powerbag  genuflexiuni cu powerbag cu saritura

2. Smuls 

Acest exercitiu imita smulsul facut cu haltera, dar este ceva mai usor de facut cu un sac de forta.

Executie: Incepi in pozitie de genuflexiuni. Tine sacul de manere, in fata ta, la nivelul tibiilor. Ridica-te in picioare si trage sacu in forta spre piept; dupa ce ajunge la nivelul pieptulul, fara a opri miscarea du-l direct deasupra capului, intr-o miscare exploziva si continua. Mentine o secunda sacul deasupra capului si du-l usor la pozitia de start, apoi repeta. Fa 3 seturi de 10 repetari cu 60 de secunde pauza intre seturi.

smuls powerbag  smuls sac de forta

3. Fandari cu sacul de forta in spate

Un exercitiu pentru picioare si zona mediana.

Executie: Stai in picioare si pune sacul de forta pe umeri, tinandu-l de manere. Fa o fandare in fata tinanad trunchiul drept. Fa fandari alternand picioarele si inaintand. Fa 20 de pasi (10 de fiecare picior). Se fac 3 seturi cu 60 de secunde pauza. 

fandari powerbag  fandari sac de forta

4. Rasuciri rusesti cu sacul de forta

Un exercitiu care iti va incendia zona abdominala. Mai ales muschii oblici vor lucra intens pentru a putea executa acest exercitiu.

Executie: Stai in fund si tine sacul in dreptul pieptului. Prinde sacul de manare si roteste-ti trunchiul dintr-o parte in alta miscand si sacul. Varianta mai usoara este sa tii picioarele pe sol iar varianta mai grea este sa le tii in aer. Roteste-te 30 de secunde, acesta fiind un set. Fa 3 seturi cu 60 de secunde pauza.

Powerbags sunt unelte grozave pentru a iti diversifica antrenamentele si a adauga functionalitate. Foloseste saci de o greutate adecvata nivelului tau de pregatire fizica. Exercitiile de mai sus sunt doar cateva exemple. Se pot face multe altele, sacii de forta fiind foarte versatili.

rasuciri rusesti powerbags  rasuciri rusesti saci de forta

 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

exercitii facute pe un singur brat Cele mai bune exercitii facute cu un singur brat Sa incluzi exercitii facute unilateral cu un singur brat, te ajuta sa construiesti mai multa masa musculara si forta, sa ai un fizic bine proportionat si sa fii mai sanatos. Iata 5 din cele mai bune exercitii facute cu un singur brat. 11 Apr, 2016
testul barbatiei: provocarea genuflexiunilor Provocarea genuflexiunilor Aceasta antrenament (provocare mai bine spus) dureaza doar 9 minute. Cele mai grele 9 minute din viata ta! Provoaca-te pe tine sau provoacati prietenii! 11 Apr, 2016
Alearga sprinturi pentru a iti dezvolta masa musculara Sprinturi pentru masa musculara

Sprinturile sunt asociate cu alergarea, deci cu procesul de ardere al grasimilor. Dar sprinturile nu sunt deloc o alergare conventionala. Iata cum sprinturile te pot face mai puternic, mai definit si mai masiv.

14 Feb, 2016
antrenamente specializatepentru femurali Doua antrenamente pe zi pentru femurali imensi Pentru masa musculara si forta, doua antrenamente pe zi functioneaza cel mai bine. Este adevarat mai ales pentru o grupa musculara precum femuralii. Urmeaza aceasta metoda de antrenament si femuralii iti vor creste intr-un ritm alert. 19 Jun, 2018
Antreneaza aceeasi grupa musculara doua zile la rand Antreneaza aceeasi grupa musculara doua zile la rand Pentru cresteri musculare mai bune, lucreaza intens o grupa musculara intr-o zi si a doua zi lucreaza aceeasi grupa musculara cu greutati usoare, de pompare. Iata de ce functioneaza. 11 Jun, 2019
pre-obosire musculara pentru masa mai mare Antrenamente cu pre-obosire Pre-obosirea este un sistem de antrenament care presupune executia unui exercitiu uniarticular, de izolare, urmat imediat de un exercitiu multiarticular de baza. Este o metoda avanasata de a forta muschii sa creasca sub stimulii oboselii metabolice si tensiunii musculare. 12 Apr, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.