Mai multa masa musculara arde mai multe calorii?

Publicat in

Cresterea masei musculare iti marste metabolismul? Este asta adevarat? Sa aflam!

Sa iti cresti masa musculara duce la arderea mai multor calorii? Este adevarat? Asta este credinta generala, dar sunt voci care spun ca nu este cu adevarat atat de important. 

Se credea ca pentru fiecare kilogram de muschi castigat, arzi 100 de calorii in plus. Pe hartie asta suna grozav. Dar din pacate, nu este adevarat! 

Asadar, cresterea masei musculare creste si metabolismul? Raspunsule ste DA, dar nu cu mult. 

Cercetarile arata ca fiecare kilogram de muschi castigat cu greu arde 8-14 calorii in plus pe zi. Daca ai vrea sa arzi 100 de calorii in plus pe zi ar trebui sa pui pe tine 5-10 kg de muschi, ceea ce este MULT! 

Vesti bune

Aceste vesti aparent descurajante pot fi bune. Sa incepem cu inceputul: chiar daca ai putea pune pe tine 5-10 kg de muschi (si asta ar dura ani de zile, nu luni), cele 100 de calorii in plus pe zi tot nu iti vor da "capacitatile de ardere a grasimilor ale unui furnal". Dar sa ai atatia muschi tot ar fi benefic pentru corp si pentru slabire. 

Sa misti mai multa masa musculara duce la o ardere calorica mai mare. Caloriile arse de un kilogram de muschi in repaus sunt putine, munca depunsa pentru a crea acel kilogram de muschi va avea efecte pozitive asupra corpului. Iar cand corpul tau mai musculos va face sport, vei arde mai multe calorii. 

De retintu este ca adaugarea de multa masa musculara, in sine, nu te va ajuta sa arzi cu mult mai multe calorii. Dar te poate ajuta sa te simti mai eficient, ceea ce va arde mai multe calorii. 

Construirea de masa musculara nu creste metabolismul atat de mult pe cat ti-ai dori, dar totusi nu supraestima impactul metabolismului bazal. Adevaratele beneficii vin din munca depusa pentru a construi masa musculara! 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.