Fructoboratul de calciu reduce durerile de genunchi

Publicat in

Durerile de genunchi pot aparea in viata oricarui sportiv, sau oricarei persoane care practica sport in mod regulat. Iata ceva ce ar putea deveni un remediu la aceasta problema, fructoboratul de calciul.

Fructoboratul de calciu poate reduce durerile de genunchi, conform unui nou studiu aparut. Studiul a fost facut de un furnizor de ingrediente nutritionale, VDF Futureceuticals, si a fost publicat intr-un jurnal de specialitate. A constat in studierea efectului a 110 mg de fructoborat de calciu, pe o perioada de doua saptamani.

Studiul a constat in recrutarea a 60 de persoane, barbati si femei (nu se specifica procentele dintre sexe). Participantii la studiu au fost mai batrani de 35 de ani dar mai tineri de 60, si au avut indici de masa variind intre 21 (partea minima a normalului) si 30 (granita dintre supraponderal si obez). Participantii aveau dureri la genunchi inainte de inceperea studiului, dar nu foloseau medicamente sau alte suplimente.

Subiectii au fost evaluati la inceputul studiului, si la 7 si 14 zile dupa, folosind indexuri speciale pentru cuantificarea durerii la genunchi (indexul artritic al universitatilor Western Ontario si McMaster -WOMAC, si chestionarul de durere McGill - MPQ). Diferentele de scor la indexul MPQ, dupa tratament, au fost de -5,8 si -8,9 la ziua 7 si respectiv ziua 14, si de -5,3 si -13,73 la indexul WOMAC in ziua 7 si respectiv ziua 14, dupa inceperea tratamentului. Valorile negative reprezinta o reducere a durerilor simtite la genunchi.

Chiar daca rezultatele studiului sunt incurajatoare, sunt necesare mai multe cercetari pentru a stabili mecanismul exact de actiune al fructoboratului de calciu. Cercetatorii sustin ca fructoboratul de calciu influenteaza caile inflamatorii, dar care anume si prin ce metode nu este clar.

"Mecanismul exact de actiune din spatele efectelor observate nu este clar in acest moment si necesita mai multe investigatii. S-a raportat anterior ca fructoboratul de calciu poate reduce nivelele proteinei c-reactive (PCR). PCR, fibrinogenul si sedimentarea eritrocitelor sunt markeri bine cunoscuti ai inflamatiilor. Cresteri ale PCR in sange sunt legate de pacientii cu osteoartrita, care sufera de dureri. In consecinta, reducerea PCR poate fii asociata, intr-o anumita masura, cu descresterea durerilor la genunchi", spun autorii studiului.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.