Tractiuni la helcometru cu priza ingusta

Publicat in

Principala grupa musculara lucrataspate - marele dorsal
Alti muschi lucratibicepsi, romboid, umeri
Echipamenthelcometru
Mecanicacompusa

Tractiunile la helcometru sunt unul din cele mai cunoscute si utilizate exercitii pentru spate. Orice sala de forta are un helcometru, plus ca sunt o varianta accesibila celor care nu pot inca face tractiuni la liber.

pozitie de start
pozitie de final

1. Aseza-te la helcometru fixand bine picioarele in suportul special. Prinde bara cu o priza ingusta (distanta dintre palme sa fie mai mica decat latimea umerilor). Lasa-te pe spate, la un unghi de 30º. Aceasta va fi pozitia de start. 

2. Trage in jos bara pentru a atinge cu ea partea superioara a pieptului. Foloseste muschii spatelui pentru a face asta si incearca sa nu implici si bicepsii sau antebratele - acestea au doar rol de carlige, nu de tractiune. 

3. Mentine contractia muschilor o secunda si apoi revino usor si controlat la pozitia de start. Repeta de cate ori este nevoie. 

Sfat: In timpul exercitiului nu trebuie sa te balansezi, singurele parti care trebuie sa se miste fiind bratele

Variatii: Se pot face si tractiuni la helcometru la ceafa cu priza ingusta, dar nu este un exercitiu recomandat pentru ca forteaza inutil umerii. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.