Tractiuni Gironda

Publicat in

Principala grupa musculara lucrataspate
Alti muschi lucratibicepsi
Echipament-
Mecanicacompusa

Tractiunile Gironda sunt considerate unul din cele mai bune exercitii pentru spate - dar iti va lucra intens si bicepsii. Numele vine de la inventatorul lor, legenda culturismului Vince Gironda, supranumit si Iron Guru.

pozitie de start
pozitie de final

1. Apuca bara de tractiuni cu o priza la latimea umerilor si cu palmele orientate in interior.

2. Stai agatata de bara, cu mainile complet intinse si cu cu pieptul scos in afara si corpul usor aplecat spre spate. Inclinarea pe spate va fi prezenta pe toata durata exercitiului. Aceasta va fi pozitia de start.

3. Incepi sa te tragi in sus, tinand coloana arcuita si capul cat mai pe spate si departe de bara cu putina. La finalul miscarii soldurile si picioarele ar trebui sa formeze un unghi de 45 de grade cu podeaua. Inspira pe aceasta portiune a exercitiului.

4. Continua sa te ridici pana ce clavicula trece de bara de tractiuni si partea inferioara a pieptului sau sternul o ating. In acest punct capul va fii lasat mult pe spate, chiar paralel cu podeaua. Mentine contractia musculara o secunda.

5. Revino usor la pozitia de start si expira. Repeta.

Variatii: Pentru a spori si mai mult dificultatea iti poti atasa greutati de centura sau poti tine o gantera intre picioare. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.