Indreptari romanesti la aparatul Smith

Publicat in

Principala grupa musculara lucratafemurali
Alti muschi lucratifesieri, lombari
Echipamentcadrul Smith
Mecanicacompusa

Acest tip de indreptari romanesti nu sunt la fel de eficiente ca varianta cu greutati libere, dar sunt un bun punct de plecare pentru incepatori si pentru cei care inca nu stapanesc tehnica corecta. Este o variatie a indreptarilor romanesti, in niciun caz un inlocuitor.

pozitie de start
pozitie de final

1. Intai aranjeaza bara cadrului Smith in asa fel incat sa iti vina la jumatatea coapselor. Incarca bara cu greutati si prinde-o cu o priza la nivelul umerilor. 

2. Ridica bara de pe suport si tine-o atarnata. Spatele sa fie drept si picioarele departate la nivelul umerilor. Aceasta va fi pozitia de start.

3. Tine genunchii ficsi si coboara bara sub ei, aplecandu-te ca si cum ai lua ceva de jos. Continua sa cobori pana cand simti ca femuralii sunt intinsi. Bara trebuie sa fie cat mai aproape de picioare.

4. Indreapta-ti trunchiul revenind la pozitia initiala. Repeta.

ATENTIE! Nu este un exercitiu recomandat celor cu probleme lombare. De asemenea, nu trebuie sa arcuiesti spatele deloc pe durata exercitiului; spatele sa fie cat mai drept si privirea mereu inainte. Nerespectarea acestor reguli sau balansarea greutatilor poate duce la accidentari grave. 

Variatii: Acest exercitiu poate fii facut si la liber folosind o haltera sau gantere

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.