Beta-AIBA un nou supliment pentru slabit

Publicat in

Un nou supliment pentru slabit a aparut pe piata, unul care se anunta a fi diferit de tot ce exista pana acum. Iata despre ce este vorba.

Un nou supliment care sa te ajute sa slabesti a aparut pe site-urile care vand suplimente nutritive (in special cele din strainatate), si a atras interesul experintilor din domeniul fitness-ului. Se numeste acid beta-aminoisobutyric (beta-AIBA pe scurt) si functioneaza total diferit fata de orice alt supliment pentru slabit care exista pe piata. 

Beta-AIBA

Structura chimica a beta-AIBA este una simpla, fiind o substanta produsa in corp de catre celulele musculare, care o sintetizeaza din valina si timina. Este produsa in cantitati mai mari cand muschii sunt activi. Oamenii de stiinta priveau beta--AIBA ca pe o miokineza, si au presupus ca joaca un rol in efectele benefice ale activitatilor fizice.

Antaeus Labs au promovat beta-AIBA ca un supliment pentru slabit. Acest producator vinde suplimentul sub forma de pudra. Daca incepi sa folosesti acest produs este bine sa incepi de la doze mici, de 500 mg/zi.

In 2014 cecetatorii de la Universitatea Harvard  au publicat rezultatele unui studiu pe animale care explica cum actioneaza beta-AIBA. Figura de mai jos arata sumarul studiului.

undefined


Beta-AIBA este eliberata de muschi si stimuleaza arderea grasimilor in ficat si celulele grase. Acest lucru se intampla pentru cabeta-AIBA are capacitatea de a transforma o parte din celulele de grasime alba in celule care seamana cu grasimea bruna. Cercetatorii au numit celulele grase albe transformate "celule grase bej".

Celulele grase albe sunt celulele strandard in care este stocata grasimea in exces. Este tot ceea ce pot face, sa stocheze grasime.Celulele grase brune sunt celule care pot converti grasimea pe care o stocheaza in caldura. Adultii au putine celule grase brune, dar numerul lor poate creste prin expunerea la diversi factori precum frigul si unele substante care imita efectele adrenalinei.

Graficul de mai jos arata ca in celulele grase ale soarecilor care au primit 100 mg/zi sau 170 mg/zi de beta-AIBA prin apa pe care o beau a existat o crestere a activitatii genelor specifice celulelor brune, gene precum UCP-1, CIDEA, si PGC-1-alfa. Soarecii din grupul de control nu au primit beta-AIBA.

undefined

Ca urmare a suplimentarii cu 100 mg/zi cu beta-AIBA soarecii au scazut in greutate si aproape toata greutatea pierduta s-a datorat arderii grasimilor. 

undefined

Animalele nu au devenit mai active sau mai putin active. 

undefined

Slabirea s-a datorat exclusiv unei cresteri a caloriilor arse fara a exista activitate fizica.

Concluzii

Cercetatorii de la Harvard au spus: "Am indentificat beta-AIBA ca o molecula noua de tipul miokina, reprezentand prima astfel de molecula din clasa sa de activatori non-andrenergici ai programului termogenic din tesutul adipos format din celule albe".

"Identificarea beta-AIBA ca si declansator al efectelor exercitiilor fizice are implicatii nu numai in mai buna intelegere a efectului protector al exercitiilor fizice dar si ca posibila terapie pentru diabetul de tip II si sindrom metabolic."

Pentru cei interesati doar de aspectul fizic acest supliment promite mult, avand potentialul de a spori eficienta antrenamentelor de slabit. Dar doar viitorul ne va spune daca rezultatele obtinute cu testele pe animale se vor aplica si oamenilor. 

 

Referinte

  1. Cell Metab. 2014 Jan 7;19(1):96-108.

Articole din aceiasi categorie

fa antrenamente eficiente pe intervale de intensitate Reconfigureaza-ti antrenamentele pe intervale Invata cum sa folosesti corect una din cele mai puternice arme impotriva grasimilor: HIIT (high intensity interval training). 14 Feb, 2016
Acidul linoleic conjugat te poate ajuta sa slabesti CLA Acidul linoleic conjugat se gaseste sub forma de supliment nurtitiv de multi ani, dar nu multi ii cunosc puterea. Poate creste rata metabolica, ajuta la intarirea si mentinerea musculatuirii, sensibilizarea celulelor musculare la insulina plus multe alte efecte benefice pentru sanatate. 14 Feb, 2016
Foloseste corect banda de alergat din sala de fitness Banda de alergat - cel mai utilizat echipament din salile de fitness Banda de alergat a devenit un echipament absolut obligatoriu intr-o sala de fitness. Nu de putine ori lumea sta la coada pentru a alerga 10 minute. Iata cateva sugestii cum sa utilizezi cel mai eficient banda de alergat. 14 Feb, 2016
Atinge nivele extreme de definire musculara in doar 6 zile Definit in 6 zile Invata cum sa iti reliefezi la maxim musculatura in doar 6 zile. Nu este o metoda de slabit, ci o metoda de definire si reliefare musculara, folosita de culturisti inainte de concursuri. 14 Feb, 2016
cardio eficient care te va ajuta sa slabesti Cardio pentru cei puternici Uita de antrenamentele cardiovasculare clasice, care iti taie tot cheful, iti mananca masa musculara si iti scad forta. Aceste exercitii dure facute pe banda de alergare si bicicleta statica vor arde grasimea in plus si iti vor aduce conditie fizica in doar 4-12 minute. 25 May, 2016
Ai nevoie de un supliment sportiv care arde grasimi? De ce ai nevoie de un arzator de grasimi ? Cat de necesar este cu adevarat un arzator de grasimi? Afla daca aceste suplimente sunt cu adevarat utile sau arunci banii pe fereastra! 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.