Alimentele etichetate ca fitness te pot ingrasa

Publicat in

Alimentele asa-zise sportive, care poarta eticheta fitness, te pot ingrasa prin incurajarea consumului si descresterea exercitiilor fizice.

Consumatorii care au grija la numarul de kilograme sunt deseori atrasi de produse etichetate fara grasimi sau fitness, ale caror ambalaje sugereaza ca sustin un mod de viata sanatos si nu ingrasa. Dar conform unui nou studiu, aceste ambalaje si etichetari "fitness" incurajaza consumatorii sa manance mai mult din acele alimente si sa faca mai putine exercitii fizice, subminand incercarile de a slabi si de a isi tine sub control greutatea.

Daca un aliment nu este interzis de dieta, catalogarea si etichetarea sa ca "fitness" ii creste consumul, tocmai de catre cei care vor sa slabeasca. Mai rau, acesti consumatori isi reduc si activitatea fizica, vazand produsul catalogat ca "fitness" ca un substitut pentru sport. 

Cercetatorii studiului au vrut sa vada efectele produselor etichetate ca fitness asupra consumului si activitatii fizice la cei care se abtin in mod cronic de la felurile conventionale de mancare - cei care sunt preocupati permanent de greutate. Participantilor la studiu li s-au dat fie gustari etichetate pe ambalaj ca "amestec" fie ca "fitness" Pentru a face ambalajele fitness si mai atragatoare, pe ele a fost pus un pantof sport in alergare.  Participantilor li s-a spus sa isi imagineze ca sunt acasa si vor o gustare de dupa-masa, si li s-a dat 8 minute sa guste si sa evalueze produsul. O alta parte a studiului le-a dat posibilitatea sa se antreneze cat vor si cat de viguros pot pe o bicicleta statica, dupa ce mananca gustarea. 

La cei care aveau grija de greutate, efectul etichetarii a fost pronuntat, acestia consumand cantitati mult mai mari ale gustarii cu ambalajul fitness. Tot ei au ales si sa faca mai putin efort pe bicicleta statica. 

Daca o marca vrea cu adevarat sa sustina un mod de viata sanatos si miscarea, ar putea sa puna accent mai mult pe promovarea miscarii alaturi de gustarea fitness. In loc de a sugera prin eticheta miscarea ar putea oferi pe ambalaje sfaturi cum sa faci eficiente exercitiile, sau alte strategii asemanatoare. Astfel s-ar reduce efectele negative ale alimentelor etichetate ca fitness. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.