Sunt mesele mici si dese cea mai buna solutie pentru a slabi?

Publicat in

Stim ca ni se recomanda mereu mese mici si dese de-a lungul zilei, pentru a mentine metabolismul ridicat. Dar functioneaza aceasta abordare? Sau este doar un mit?

Sa mananci multe mese mici pe zi, in loc de cateva mai consistente, pare sa nu fie solutia pentru a slabi. Intr-un studiu publicat in revista "Cell Metabolism", cercetatorii au comparat efectele rontaitului unor cantitati mici de mancare toata ziua, cu postul intermitent, o strategie care presupune abstinenta de la mancare o anumita perioada de timp. Cercetatorii au grupat soareci sanatosi in doua grupuri: un grup a putut manca pe parcursul zilei, pe cand celalalt grup a avut o fereastra de hranire limitata la 8 ore, in fiecare noapte. Ambele grupuri au consumat aceeasi cantitate de mancare zi de zi, avand diete identice, alcatuite din echivalente la pizza, inghetata si bere.

In ziua 100 a studiului, diferentele dintre cele doua grupuri erau drastice. Soarecii care au mancat constant de-a lungul zilei erau mai grasi si mai putin sanatosi. Aveau glicemie crescuta colesterol prost si chiar leziuni hepatice. In schimb, soarecii care au mancat doar 8 ore pe zi erau sanatosi si cantareau, in medie, cu 28% mai putin decat la inceputul studiului - in ciuda unei diete cu alimente precare si pline de grasimi nesanatoase.

Asta arata ca dietele grase nu ingrasa neaparat si ca a manca des de-a lungul zilei nu este recomandat cand vrei sa slabesti. Autorul studiului, Satchidananda Panda, a spus: "Descoperirile noastre arata ca ferestre determinate de timp in care sa mananci si abstinenta de la mancare timp de multe ore de-a lungul zilei poate fi benefic pentru sanatate" . 

Referinte

  1. Time-Restricted Feeding without Reducing Caloric Intake Prevents Metabolic Diseases in Mice Fed a High-Fat Diet.
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.