Stack de suplimente pentru slabire

Publicat in

3 compusi care actioneaza impreuna pentru a arde grasimea incapatanata. Un nou stack pentru slabire.

Grasimea incapatanata este un cosmar. Nu exista nimic mai frustrant decat sa muncesti cat de tare poti pentru a fi in forma si sa ramai cu cateva zone cu grasime care nu vor sa dispara orice ai face. Daca esti barbat, zonele cu probleme tipice sunt sectiunea mediana, lombarii, manerele iubirii si partea de jos a pieptului. Daca esti femeie, zonele cu probleme sunt tricepsii, soldurile, coapsele, fesierii si femuralii. 

zone de acumulare grasime incapatanata barbati si femei

Sfatul standard este de a continua lupta cu un deficit caloric constant, cardio, antrenamente cu greutati si eliminarea carbohidratilor. Poate functiona pe termen lung, dar exista modalitati prin care sa accelerezi procesul si sa tintesti direct grasimea incapatanata. 

Protocol de suplimentatie pentru arderea grasimii incapatanate

1- Yohimbina HCL

A nu se confunda cu scoarta de yohimbe, care poate fi greu de dozat si poate cauza greata si stari de rau. Yohimbina este un stimulent, dar este mai exact un antagonist al adrenoreceptorilor alfa-2. Este unica in abilitatea sa de a bloca receptorii alfa-2 din celulele grase, iar zonele cu grasime incapatanata sunt legate de aceste buzunare de grasime bogate in receptori alfa-2.

Zonele cu multi receptori alfa-2 au un flux de sange sarac, asa ca si cand faci exercitii intense este greu sa mobilizezi acizii grasi. Se pare ca pot inhiba arderea grasimii prin semnalarea lipazei sensibile la hormoni, o enzima cheie care elibereaza grasimea din depozitele corpului. Asa ca teoretic, daca opresti acesti receptori alfa-2, fluxul de sange si lipoliza (arderea grasimilor) cresc in zonele cu grasime incapatanata. 

Yohimbina se gaseste ca supliment de sine stator sau face parte din formulele suplimentelor de slabire. 

2 - Higenamine

Oamenii au si adrenoreceptori beta-2 in celulele grase. Receptorii beta actioneaza opus receptorilor afla. Spre deosebire de yohimbina, care este un antagonist care opreste activitatea receptorilor afla, higenamine este un agonist al receptorilor beta, adica le creste activitatea. 

Asadar, teoretic, combinarea de yohimbina cu higenamine, creeaza relatia perfecta de ying si yang - yohimbina opreste receptorii afla iar higenamine creste activitatea receptorilor beta. 

3 -  Nicotina

Nicotina este o substanta pe care multi o asociaza cu cancerul provcat de fumat. Este total incorect. Chiar daca cea mai raspandita metoda de administrare a nicotinei sunt tigarile, poate vrei sa cauti alte solutii pentru a aduce in corp nicotina. Nicotina in sine nu are legatura cu cancerul sau alte probleme de sanatate si este o unealta utila in orice stack de slabire. 

Mestecarea de gume cu nicotina sau bomboane cu nicotina poate ajuta la cresterea dopaminei, lucru care poate creste starea de spirit si poate reduce apetitul. De aceea multi culturisti profesionisti folosesc nicotina in ultimele etape ale pregatirii de concurs. 

Ce este frumos la nicotina este ca are o durata de viata de aproximativ doua ore. Este perfecta pentru seara, cand foamea poate deveni problematica. Are si ceva proprietati metabolice si termogenice. 

Cat de mult, cat de des?

Cel mai bun moment sa iei yohimbina si higenamine este dimineata pe stomacul gol, cu 30-40 minute inainte de a manca. Efectele yohimbinei sunt anulate de mancare, din cauza eliberarii de insulina. De asemenea, ai grija ca la mic dejun sa nu mananci carbohidrati. Daca mananci, ia yohimbina si higenamine la 2-4 ore dupa o masa saraca in carbohidrati. 

In privinta dozei, cea mai eficienta doza de yohimbina este de 0,2 mg/kg corp. Incepi cu o doza mai mica de atat, mai ales daca iei un supliment care contine yohimbina plus alte ingrediente. Creste doza treptat. 

La higenamine, incepi de la 25 mg pe zi si creste treptat pana la 75 mg/zi. 

Nicotina poate fi luata cu cele doua sau separat, mai tarziu in zi, pentru a creste metabolismul si a suprima apetitul. Doza perfecta este de 1-2 mg. Incepi de la doza mica, la inceput poate provoca stari de greata. 

Efecte secundare?

Depinde mult de individ, dar atat yohimbina cat si higenamine sunt stimulente, asa ca pot provoca nervozitate si stari de neliniste. Stimulentele sunt legate si de cresterea starilor de anxietate, asa ca cei care sufera de depresie, anxietate, atacuri de panica, ar fi bine sa le evite. 

Exista si alte efecte pozitive legate de aceste substante, dincolo de arderea grasimii. Scad apetitul si cresc sentimentul de bine si chiar libidoul. 

Nicotina poate uneori provoca dureri de cap, ameteli sau gura uscata si, desi foarte rar, poate provoca dependenta de gume cu nicotina. 

Trebuie spus si ca daca dieta si antrenamentele nu sunt puse la punct, acest stack nu te va ajuta cu nimic. Dar, poate aduce slabirea aia de 1-2% de care ai nevoie pentru a fi cu adevarat definit si care face diferenta intre locul 1 si locul 5 la un concurs de culturism!

Referinte

  1. Stojakovic A., Espinosa EP., Farhad OT, Lutfy K. Effects of nicotine on homeostatic and hedonic components of food intake. J Endocrinol. 2017 Oct;235(1):R13-R31. doi: 10.1530/JOE-17-0166.
  2. Ostojic SM. Yohimbine: the effects on body composition and exercise performance in soccer players. Res Sports Med. 2006 Oct-Dec;14(4):289-99.
  3. McCarty MF. Pre-exercise administration of yohimbine may enhance the efficacy of exercise training as a fat loss strategy by boosting lipolysis. Med Hypotheses. 2002 Jun;58(6):491-5.
  4. Zhang N, Lian Z, Peng X, Li Z, Zhu H. Applications of Higenamine in pharmacology and medicine. J Ethnopharmacol. 2017 Jan 20;196:242-252. doi: 10.1016/j.jep.2016.12.033. Epub 2016 Dec 19.

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.