Cati muschi poti pierde in vacanta?

Publicat in

Calatoresti mult? Urmeaza sa pleci intr-o vacanta mai lunga? Ingrijorat ca vei pierde din masa musculara dobandita cu greu? Relaxeaza-te!

Suntem in plina perioada a concediilor si urmeaza varful sezonului de vacante. Cum poti mentine progresul cand calatoresti sau pleci in vacanta? Vei pierde multa masa musculara si forta? Probabil nu. Iata de ce:

  • Sa nu te antrenezi o saptamana nu iti va afecta progresul!
  • Daca incetezi sa te antrenezi o saptamana intreaga vei pierde ZERO masa musculara. Dar te poti simti mai mic sau mai dezumflat din cateva motive: mai putina stocare de glicogen, mai putin tonus muscular si mai putine inflamatii musculare.
  • Daca nu te poti antrena doua saptamani, din nou, vei pierde ZERO masa musculara. Nici macar forta nu vei pierde. Dar pentru asta trebuie sa mentii ridicat consumul proteic din dieta
  • Abia in a treia saptamana fara antrenamente se incepe degradarea masei musculare, dar nu intr-un ritm asa alert cum ai crede. Vorbim de grame cu kilograme! 
  • Dupa o pauza mai lunga de la antrenamente, este nevoie doar de un singur antrenament pentru a redobandi tonusul muscular si sa te simti incarcat din nou. 
  • Daca te poti antrena in vacanta, dar sala la care mergi nu este foarte dotata si are greutati mici, nu uita ca pentru hipertrofie ce conteaza cel mai mult este sa faci setul cat mai aproape de epuizare. Efectele sunt aproape la fel fie ca utilizezi 80% din forta maxima sau 30%. Fa repetari multe pana la epuizare.
  • Poti catsiga masa musculara lucrand o grupa musculara o singura data pe saptamana, intens! Daca calatoresti des, antreneaza-ti jumatate de corp sambata si jumatate duminica. Aceste sesiuni vor fi mai lungi si mai grele decat de obicei.
  • Acum du-te si relaxeaza-te in vacanta fara a iti bate capul ca vei reveni mic si pricajit! 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.