Scapa de burta fara dieta

Publicat in

Scapa de pana la 2 kilograme de grasime viscerala fara sa iti modifici dieta, concomitent cu dezvoltarea picioarelor. Iata cum!

Titlul cam suna a clickbait, nu? Da, este! M-ai imbogatit cu clickul tau! 

Acum serios, un studiu recent a aratat ca un anumit tip de antrenament pare a arde cu precadere grasime viscerala (acea grasime ingropata adanc in abdomen, intre organele interne).

Iata ce au facut exact in studiu

Antrenamentul:

 1. Gaseste o bicicleta statica sau un echipament fitness similar. 
 2. Fa sprinturi maximale de 8 secunde.
 3. Intre sprinturi pedaleaza usor 12 secunde
 4. Repeta asta pentru 20 de minute. 
 5. Fa asta de 3 ori pe saptamana, timp de 12 saptamani.
 6. Deschide-ti un cont de OnlyFans pentru a iti arata noul abdomen dobandit. Arata si mai multa piele daca vrei sa curga cu adevarat cu bani! 

tipuri de grasime viscerala

Detaliile studiului

Conform studiului publicat in Journal of Obesity, antrenamentul descris mai sus a dus la:

 • 2 kilograme de grasime arse, mai ales in zona abdominala (masurate prin DEXA).
 • O reducere de 17% a grasimii viscerale.
 • O talie mai mica (modificarile au inceput sa se vada dupa 6 saptamani de la inceputul studiului).
 • Un procent semnificativ de masa musculara acumulata la picioare. 

Studiul a fost facut pe barbati supraponderali cu varste de 20-29 de ani. Cercetatorii au notat ca efecte similare pot fi obtinute si de femei sau barbati din alte categorii de varsta. 

Daca vrei si o dieta care sa te ajute sa slabesti si mai mult si mai eficient, fara sa te chinui foarte tare, poti incerca dieta pe baza postului intermitent, marca steroizi.ro

Niste grasi s-au apucat de sport si au slabit. Asa, si?

Da, era predictibil ca persopane sedentare si grase ar slabi daca s-ar apuca de antrenamente metabolice solicitante. Dar exista unele informatii interesante in studiu, care pot fi extrapolate si aplicate propriului plan.

 • Participantii nu si-au schimbat dieta. Cel putin asa li s-a indicat. Dar cercetatorii au spus ca e posibil ca unii din ei sa fii facut asta fara sa isi dea seama, pentru ca efortul intermitent de mare intensitate precum HIIT, poate suprima apetitul. Imagineaza-ti ce rezultate ar fi avut daca ar fi urmat si o dieta de slabire cu un deficit modest de 200-300 de calorii. 
 • Au construit ceva masa musculara la picioare, concomitent cu arderea grasimii corporale. Desigur, erau incepatori, dar asta arata ca se poate intampla!
 • S-au atrenat doar O ORA pe saptamana: 3 sedinte de cate 20 de minute (si putina incalzire inainte, desigur). In studii similare unde s-a facut cardio de joasa intensitate, cate o ora , zi de zi, s-au inregistrat rezultate similare, fara marirea masei musculare la picioare! 7 ore saptamanal vs. o ora, aceleasi rezultate! Alege ce preferi! 

De ce au ars mai ales grasime viscerala?

Cercetatorii au speculat ca nivelurile mari de catecolamine eliberate in timpul efortului de mare intensitate, contribuie mai ales la arderea grasimii viscerale. Catecolaminele par a ridica lipoliza si elibereaza acizii grasi din depozitele de grasime viscerala.

Studiile facute pe femei tinere supraponderale si barbati mai in varsta supraponderali au aratat aceleasi rezultate in privinta grasimii viscerale si abdominale. Nu uita ca grasimea abdominala si viscerala, pe langa aspectul inestetic de barbat gravid, este strans legata de probleme de sanatate si boli cardiovasculare. 

Si oxidarea grasimilor dupa incheierea antrenamentului poate avea un rol in arderea grasimii viscerale. 

Cum sa folosesti aceste informatii

Daca principalul tau scop este slabirea, sa faci efort intens intermitent te poate scuti de mult timp pierdut, daca esti in stare sa induri 20 de minute. 8 secunde de sprint maximal cu 12 secunde pauza este destul de brutal, chiar daca unora nu le suna prea rau!

Subiectii din studiul nostru si-au mentinut intensitatea efortului in timpul sprinturilor suficient de mare incat sa le tina pulsul la 80-90% din maxim. Asta inseamna 120-130 RPM (revolutii per minut) la pedalat si undeva la 30-40 RPM la perioadele de odihna de 12 secunde. Incalzirea a constat in 5 minute de pedalat usor-moderat. Poti face si 5 minute de revenire la finalul celor 20 de minute. 

Poti incerca acest antrenament pe orice aparat fitness sau chiar pe o pista de alergare. Incearca 1-2 luni si vezi ce rezultate ai!

Daca vrei si o dieta care sa te ajute sa slabesti si mai mult si mai eficient, fara sa te chinui foarte tare, poti incerca dieta pe baza postului intermitent, marca steroizi.ro

Referinte

 1. Heydari M et al. The Effect of High-Intensity Intermittent Exercise on Body Composition of Overweight Young Males. J Obes. 2012;2012:480467. PubMed.
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.