Supa de broccoli care NU este naspa

Publicat in

Stii ca trebuie sa mananci broccoli dar nu iti place. Cu putin efort poti transforma broccoli intr-o supa delicioasa care nu are gust de broccoli.

Esti la dieta, iti este foame mereu dar nu mai ai calorii ramase de mancat. Ai avea nevoie si de nutrienti. De regula culturistii apeleaza la broccoli, pentru ca are o mare densitate de nutrienti si un indice mare al satietatii. Dar sa mananci broccoli fiert este naspa! Nu este hardcore, este doar naspa! Dar poti transforma broccoli intr-o supa care sa aibe gust bun.

Ingrediente:

 • flori mari de broccoli 2,4 kg
 • 6 cepe medii
 • 6 cuburi supa de pui
 • 1,4 L apa
 • 3 linguri pudra de curry

Da, este mult broccoli, iese destula supa crema. Daca ii adaugi ceva proteina este o masa in sine. Deja stii ca aceasta supa va fi plina de vitamine si minerale si bonus, Indole-3-carbinol, glucorafanin care se converteste in sulforafane care poate fi anabolic, actionand precum un inhibitor de miostatina. Poate de asta broccoli este leguma preferata a culturistilor! 

Preparare

 1. Taie grosier broccoli si ceapa.
 2. Pune pe foc apa, adauga cuburile de supa si da in fiert. 
 3. Adauga legumele si pudra de curry.
 4. Lasa sa fiarba usor 20 de minute. 
 5. Ia de pe foc si cu blenderul paseaza supa pana devine crema. Mai adauga apa fiarta daca ti se pare prea groasa. 
 6. Regleaza gustul cu sare si piper!

Referinte

 1. Dose-dependent effects of R-sulforaphane isothiocyanate on the biology of human mesenchymal stem cells, at dietary amounts, it promotes cell proliferation and reduces senescence and apoptosis, while at anti-cancer drug doses, it has a cytotoxic effect. Zanichelli F, Capasso S, Cipollaro M, Pagnotta E, CartenA¬ M, Casale F, Iori R, Galderisi U. Age (Dordr). 2012 Apr;34(2):281-93.
 2. Sulforaphane causes a major epigenetic repression of myostatin in porcine satellite cells. Fan H, Zhang R, Tesfaye D, Tholen E, Looft C, HA¶lker M, Schellander K, Cinar MU. Epigenetics. 2012 Dec 1;7(12):1379-90.

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.