Pui intreg la cuptor

Publicat in

O reteta clasica, ideala pentru a crea un mediu anabolic propice cresterilor musculare.

O pasare intreaga frumos gatita este o emblema a meselor in familie. Sa prepari intreaga pasare, in loc de doar pulpe sau piept, ridica putin continutul de grasime total, dar asta nu este o problema daca nu o asociezi cu alimente prea bogate in carbohidrati. 

Incearca aceasta reteta data viitoare cand ai pofta de carne de pui, si vei fi recompensat cu o friptura gustoasa si suculenta! 

Ingrediente

  • 1 pui intreg (aproximativ 1,5 kg)
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 1 lingurita salvie uscata
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 25 g tije de telina tocate
  • piper dupa gust

Preparare

  1. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 
  2. Sareaza si pipereaza carcasa de pui in exterior dar si in interior. Pune puiul in tava, cu pieptul in sus. Presara condimentele in interiorul si exteriorul puiului si umple cavitatea cu telina.
  3. Baga la cuptor pentru o ora. 
  4. Cu o lingura, pune din sucurile adunate in tava peste pui. Continua sa coci puiul in cuptor pana ce lichidul care curge din pulpe cand sunt intepate, este limpede, iar pielea este frumos aurita. 
  5. Scoate puiul din cuptor si lasa-l 10-15 minute sa se odihneasca, inainte sa il tai si sa il mananci! 

Informatiile nutritionale pot varia in functie de tipul carnii pe care il mananci (pulpe, piept, etc.) si daca mananci pielea sau nu. Cu aproximatie rezulta 8 portii de cate 115 g.

  • Calorii: 200
  • Carbohidrati: 1,3 g
  • Grasimi: 12 g
  • Proteine: 23 g

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.