Prajitura ketogenica de morcovi

Publicat in

Un rasfat ketogenic adevarat! O prajitura moale si zemoasa dar care nu contine carbohidrati, astfel incat sa ramai in cetoza si sa continui sa arzi grasimi si sa construiesti masa musculara.

Aceasta prajitura ketogenica de morcovi are doar 5,5 grame de carbohidrati pe portie. Asa ca, pofta buna! 

Ingredinte prajitura ketogenica de morocovi :

  • 155 g erythritol 
  • 170 g unt
  • o lingura melasa neagra (optional)
  • o lingurita extract de vanilie
  • 1/2 lingurita extract de ananas (optional)
  • 4 oua mari
  • 240 g faina de migdale
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1/2 lingurita sare de mare
  • 125 g morcov ras
  • 190 g nuci tocate grosier (impartit in doua, o portie de 125 g si una de 65 g)
  • crema de branza fara zahar (reteta urmeaza)

Ingrediente crema de branza fara zahar:

  • 230 g crema de branza (gen Philadelphia)
  • 4 linguri ulei de cocos topit (sau unt)
  • 8 linguri smantana grasa
  • 2 linguri pudra de stevia
  • 2 lingurite extract de vanilie

cetone din zmeura pentru repartitionare nutritionala

Preparare crema de branza fara zahar:

  1. Se amesteca crema de branza, smantana, uleiul de cocos si stevia. Adauga si vanilia si amesteca bine. Baga la rece 1-3 ore pentru a puta fi intinsa mai usor. 

Preparare prajitura de morcovi ketogenica:

  1. Preincalzeste cuptorul la 180 g Celsius. Unge doua forme de tort de 22 cm cu unt si pune hartie de copt pe fundul lor. 
  2. Bate untul cu erythritolul pana ce devine pufos. Adauga si melasa daca folosesti, extractul de vanilie si pe cel de ananas. Amesteca!
  3. Adauga, pe rand, ouale, si amesteca bine. 
  4. Intr-un bol separat combina faina de migdale, praful de copt, sare si scortisoara. Pune ingredientele uscate peste cele umede si amesteca. 
  5. Pune si morocovii rasi si omogenizeaza bine. Pune si 125 g de nuca, pastrand restul de 65 g.
  6. Imparte aluatul obtinut in doua, intre cele doua forme de tort. Baga-le la cuptor pentru 30-40 minute, pana ce blatul devine tare si elastic. 
  7. Scoate din cuptor, lasa formele la racit 15 minute, apoi scoate blaturile din ele pe un gratar de bucatarie si lasa-le sa se raceasca complet.
  8. Pune jumatate din crema de branza pe un blat, a copera cu cel de al doilea blat si pune restul de crema de branza peste el. Presara nucile pastrate. 
  9. Se obtin 16 portii!

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.