Iata o reteta delicioasa de chili con carne proteic. 
Ingrediente chilli con carne proteic:
	- 500 g carne tocata de vita slaba
 
	- 1 ceapa mare, tocata marunt
 
	- 2 ardei iuti (sau dupa gust), tocati marunt
 
	- 2 catei de usturoi, zdrobiti si tocati
 
	- 1 conserva (400 g) rosii tocate in bulion
 
	- 1 conserva (400 g) fasole rosie, scursa si clatita
 
	- 1 conserva (400 g) fasole neagra, scursa si clatita
 
	- 1 conserva (140 g) porumb, scurs
 
	- 1 lingura ulei de masline
 
	- 1 lingurita chimion macinat
 
	- 2 lingurite boia de ardei dulce
 
	- 1 lingurita oregano uscat
 
	- 1/2 lingurita ardei cayenne (optional, pentru un chili mai iute)
 
	- Sare si piper, dupa gust
 
	- 250 ml supa de pui sau apa
 
	- O mana de frunze de coriandru (sau patrunjel) proaspat, tocate (optional, pentru garnisit)
 
	- 150 g iaurt grecesc sau smantana degresata (optional, pentru servit)
 
Preparare
	- Incalzeste uleiul de masline intr-o cratita mare pe foc mediu. Adauga ceapa tocata si ardeii iuti si caleste-le pana devin moi si usor aurii.
 
	- Adauga carnea tocata si prajeste-o pana se rumeneste si se gateste complet. Poti sa o rupi cu o spatula pentru a se desface in bucati mai mici.
 
	- Adauga usturoiul tocat si condimentele: chimionul macinat, boiaua de ardei dulce, oregano si ardeiul cayenne (daca folosesti). Amesteca bine pentru a combina aromele.
 
	- Toarna rosiile tocate in bulion si supa de pui sau apa. Amesteca bine si lasa compozitia sa fiarba la foc mic, acoperita, timp de aproximativ 15-20 de minute, pentru a permite aromelor sa se amestece si pentru a se ingrosa usor.
 
	- Adauga fasolea rosie, fasolea neagra si porumbul. Amesteca bine si continua sa gatesti chili-ul la foc mic pentru inca 10-15 minute. Daca este prea gros, poti adauga putina apa sau supa pentru a obtine consistenta dorita.
 
	- Gusta si ajusteaza cu sare si piper, dupa preferinte.
 
	- Serveste chili con carne in boluri individuale. Poti sa adaugi deasupra frunzele de coriandru tocate si o lingura de iaurt grecesc sau smantana degresata pentru a tempera putin iutimea si a adauga prospetime.
 
Valori nutritionale aproximative per portie (rezulta 4 portii):
Aceste valori sunt aproximative si pot varia in functie de ingrediente si portii.
	- Calorii: 350 
 
	- Proteine: 25 g
 
	- Carbohidrati: 40 g
 
	- Grasimi: 10 g
 
        Referinte