Daca iti place mancarea thailandeza, acest burger va deveni preferatul tau. Este facut din piept de pui slab, pentru proteine, si grasimi sanatoase din unt de arahide; este o optiune saraca in carbohidrati, ideala pentru cei care vor sa se bucure de un burger zemos si gustos, dar sa aibe o dieta sanatoasa si prietenoasa cu silueta.
Ingredinete burger thaiu de pui:
- 450 g piept de pui tocat
- 1/2 ceapa tocata cuburi
- 15 g patrunjel tocat
- 20 g fulgi de ovaz
- un ou
- 1 lingurita ghimbir ras
- 1 lingurita usturoi pisat
- 65 g unt de arahide fara zahar
- 1 lingura sos de soia
- 1/2 lingurita Stevia pudra
- 1/2 lingura suc de limeta
- 30 ml apa
Preparare
- Amesteca intr-un bol mare ustuoriul, ghimbirul, untul de arahide, sosul de soia, stevia, sucul de limeta si apa. Imparte in doua compozitia rezultata.
- Intr-un alt bol amesteca pieptul de pui tocat, ceapa, patrunjelul, fulgii de ovaz si oul. Pune si jumatate din amestecul facut la punctul 1. Amesteca bine si da-le forma de chiftea de hamburger.
- Gateste burgerii pe grill cate 5-6 minute pe fiecare parte.
- Serveste cu sosul ramas pus deasupra, alaturi de garnitura preferata.
Timpul total de preparare ar trebui sa fie in jur de 20 de minute si rezulta 4 portii.
Profil nutritional
- Calorii: 355
- Carbohidrati: 10 g
- Proteine: 32 g
- Grasimi: 21 g
Referinte