Resveratrol

Publicat in

Resveratrolul este un polifenol produs de catre diverse plante care se mai gaseste si in fructe precum strugurii, nucile, sau rodii. Afla cum ne poate ajuta el sa slabim.

Daca obezitatea este o boala inflamatorie, atunci resveratrol este un element cheie in puzzelul anti-inflamator. Cateva studii efectuate pe oameni, au aratat ca resveratrolul are puternice efecte anti-inflamatorii asupra celulelor adipoase. Cu alte cuvinte, poate reduce tesutul adipos.

Resveratrolul este un polifenol produs de catre diverse plante; de asemenea se gaseste in fructe precum strugurii, nucile, sau rodiile. Pe langa proprietatile lipolitice, este si un foarte puternic antixodidant. Este considerat o minune pentru prleungirea vietii, desi trebuie sa se faca mai multe cercetari in acest sens.

Nu o sa lungesc prea mult acest articol; se poate vorbi foarte mult de resveratrol, dar in ceea ce priveste slabirea, este simplu: resveratrolul a fost demonstrat ca mobilizeaza tesutul adipos, si ca reduce glucoza din sange, un alt factor important cand vine vorba de slabire (glucoza creste glicemia, ceea ce duce la eliberarea de insulina, insulina fiind responsabila de depunerea grasimilor - glucoza redusa, glicemie mica, insulina putina, adaos de grasime redus! simplu!). O alta proprietate a resveratrolului care il recomanda ca un bun element pentru slabire este si cea antiestrogenica. Estrogenul favorizeaza depunerea grasimilor, asa ca un nivel optim al acestuia reduce sansele de ingrasare.

Cea mai bogata sursa naturala sunt strugurii rosii, cu tot cu coja, si vinul. Nivelul de resveratrol din vin depinde de durata perioadei in care vinul vine in contact cu cojile strugurilor. De aceea vinurile albe si rose au mai putin resveratrol decat vinurile rosii. Pentru a avea o cantitate destul de mare de resveratrol din vin ar trebui consumate cantitati care ne-ar omori. Asa ca trebuie apelat la suplimente, fiind foarte greu de adus un aport suficient prin alimentatie.

Principala problema este biodisponibilitatea. Chiar si cu folosirea de suplimente, absortia este extrem de scazuta (aproximativ 5%). S-a speculat ca actiunea benefica nu este data de reverastrol, ci de metabolitii acestuia, dar mai trebuiesc efectaute cercetari pentru a se putea spune cu claritate. Desi lucrurile sunt inca in ceata in ceea ce priveste administrarea si sursele cele mai bune, este clar ca reveratrol este o arma extrem de eficienta impotriva grasimii, asa ca subiectul merita tinut sub observatie.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.