Tractiuni

Publicat in

Principala grupa musculara lucrataspate - marele dorsal
Alti muschi lucratibicepsi, antebrat
Echipament-
Mecanicacompusa

Tractiunile sunt baza exercitiilor pentru spate, in sensul ca daca nu poti face macar una, scopul tau ar trebui sa fie sa reusesti.

pozitie de start
pozitie de final

1. Apuca bara cu palmele orientate in fata, si cu o priza putin mai larga decat latimea umerilor. Mentine corpul cat mai drept posibil, stand agatat de bara.

2. Inclina-te pe spate la un unghi de 30º, pentru a arcui spatele, si scoate pieptul in fata. Aceasta va fi pozitia de start.

3. Din aceasta pozitie ridica corpul pana cand partea superioara a pieptului atinge bara de tractiuni. Foloseste muschii spatelui pentru a face asta, si evita orice fel de balansare; trunchiul trebuie sa ramana pe loc, doar bratele se misca. 

4. Mentine contractia muschilor o secunda si revino usor si controlat la pozitia de start. Repeta.

Sfat: Pentru o priza lata distanta dintre palme trebuie sa fie mai mare decat latimea umerilor, pentru o priza medie distanta dintre palme trebuie sa fie la acelasi nivel cu umerii si pentru o priza ingusta la o latime mai mica decat cea a umerilor. 

Variatii: Se poate efectua si la un aparat special, care te ajuta in caz ca nu ai forta necesara; pentru cei avansati se pot atasa greutati de picioare; priza se poate tine si invers, cu palmele orientate spre corp.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.