Tractiuni cu priza mixta

Publicat in

Principala grupa musculara lucrataspate - marele dorsal
Alti muschi lucratibiceps, romboid
Echipament-
Mecanicacompusa

Tractiunile cu priza mixta sunt utile atunci cand vrei sa iti cresti forta musculara. Este o priza care se foloseste si la indreptari, din aceleasi motive: forta mai mare a prizei, care iti permite sa faci mai multe repetari.

pozitie de start
pozitie de final

1. Apuca bara de tractiuni cu ambele maini, la o latime de 2 cm mai mare decat latimea umerilor. Foloseste o priza mixta: una din palme este orientata inainte si una din palme este orientata spre spate. Aceasta va fi pozitia de start.

2. Incepi sa te ridici pe masura ce inspiri. 

3. Cu bratul care are palma intoarsa spre tine, concentreaza-te sa folosesti muschii spatelui, tinand cotul aproape de corp. Bratul cu palma orientata inainte va avea cotul mai departat de trunchi, dar in linie cu acesta. Cu acesta concentreaza-te asupra muschilor romboizi (cei dintre omoplati),

4. Mentine contractia musculara cand esti ridicat, si incepi sa cobori la pozitia de start, expirand.

5. Coboara usor si controlat. Repeta de cate ori este nevoie. 

6. La setul urmator schimba priza mainilor.

Variatii: tractiunile se pot efectua si la un aparat special, care va ajuta in caz ca nu aveti forta necesara; pentru cei avansati se pot atasa greutati de picioare sau de talie. 

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.