Ramat din sezut

Publicat in

Principala grupa musculara lucrata: spate - romboid
Alti muschi lucratibiceps, marele dorsal, umeri
Echipamentcabluri
Mecanicacompusa

Ramatul din sezut este un exercitiu bun pentru spate, dar mare atentie la executie: pot aparea foarte usor accidentari.

pozitie de start
pozitie de final

1. Aveti nevoie de un aparat cu cabluri, care de obicei face parte din acelasi ansamblu cu helcometru. Va asezati pe aparat si puneti picioarele pe suportul destinat acestora, cu genunchii usor indoiti. Apucati capul de tragere al aparatului, folosind o priza in V (palmele orientate una spre alta), si stati drept, cu corpul la un unghi de 90 de grade, usor lasat pe spate (pastrand linia dreapta, naturala, a corpului), si pieptul iesit in fata.  Aceasta este pozitia de start.

2. Tinand trunchiul stationar (trunchiul si picioarele trebuie sa formeze un unghi de 90 de grade), trageti usor spre voi greutatile, cu mainile aproape de corp, pana atingeti abdomenul. Expirati in timpul acesti miscari. Mentintei cateva secunde si apoi reveniti usor, inspirand, la pozitia initiala. Repetati!

ATENTIE: Evitati sa va balansati prea tare trunchiul inainte si inapoi, pentru ca va puteti accidenta.

Variatii: Se pot folosi diverse prize, schimband capatul atasat la scripete. Se poate folosi o bara dreapta (fir prin pronatie - palmele in jos, fie prin supinatie - palmele in sus) sau chiar franghia.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.