Indreptari romanesti pe un picior

Publicat in

Principala grupa musculara lucratafemurali
Alti muschi lucratifesieri, lombari
Echipamentgantera
Mecanicacompusa

Este un exercitiu care intareste lantul posterior format din femurali, glutei si lombari. Acesti muschi lucreaza impreuna pentru a extinde soldurile. In plus, acest exercitiu nu solicita prea tare spatele, asa cum o fac indreptarile romanesti clasice.

pozitie de start
pozitie de final

1. Stai drept si tinand o gantera in mana stanga. Cu mana libera te poti sprijini de un obiect solid pentru mai mult echilibri. Tine gantera in fata coapsei si mana intinsa pe langa corp. Piciorul de pe partea cu gantera (stangul in cazul nostru) va fii si piciorul de sprijin. Celalalt picior se va ridica de pe sol si va fi usor impins in spate. Aceasta va fi pozitia de start.

2. Apleca trunchiul in fata prin indoirea soldurilor; mentine spatele drept pe toata durata miscarii. Gantera trebuie sa alunece pe langa piciorul stang, in timp ce piciorul drept se va extinde in spate. Coboara gantera pana este aproape de laba piciorului.

3. Revino la pozitia initiala urmand aceeasi traiectorie cu gantera. Repeta. 

Variatii: Se poate efectua si cu o gantera kettlebell.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.