Hiperextensii cu un picior

Publicat in

Principala grupa musculara lucratafemural
Alti muschi lucratifesieri, lombari
Echipament-
Mecanicaizolare

Un exercitiu grozav pentru femurali si fesieri. Ajuta la dezvoltarea masei musculare si fortei fara a solicita extrem de tare sistemul nervos central.

hiperextensii femurali pozitie de start
hiperextensii un picior pentru femurali pozitie de final

1. Folosind o banca de hiperextensii, aseaza-te pe ea cu fata in jos, si fixeaza un singur picior in suportul special, iar celalalt picior pune-l cu glezna deasupra suportului, astfel incat greutatea corpului sa fie sustinuta de un singur picior. Coapsele trebuie sa se sprijine pe toata lungimea suportului, dar sa lase suficient spatiu sus sa te poti apleca in fata. Tine mainile incrucisate pe piept, sau la ceafa. Aceasta va fi pozitia de start.

2. Apleaca-te in fata, pana cand simti tensiune in femurali, si nu te mai poti lasa in jos fara sa iti arcuiesti spatele. Impinge activ fundul si femuralii in spate in timp ce te apleci. Spatele sa fie cat mai drept pe toata durata miscarii. 

3. Pentru a te ridica impinge cu soldurile in suport si contracta lombarii, femurali si fesierii. Opreste-te cand soldurile sunt in linie dreapta cu umerii, nu iti hiperextinde spatele. Repeta de cate ori este nevoie.

4. Fa acelasi lucru folosind ca suport celalalt picior. 

Sfat: Poti folosi un disc, tinut cu mainile la piept, pentru a spori dificultatea exercitiului.

Un exercitiu grozav pentru femurali si fesieri. Ajuta la dezvoltarea masei musculare si fortei fara a solicita extrem de tare sistemul nervos central. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.