Impins de pe podea cu un brat

Publicat in

Principala grupa musculara lucratatriceps
Alti muschi lucrati: piept, umeri
Echipamenthaltera
Mecanicacompusa

Impinsul de pe podea este unul din cele mai bune exercitii atat pentru triceps cat si pentru piept. Folosirea unei singure maini dezvolta in mod egal forta si asigura simetrie musculaturii.

pozitie de start
pozitie de final

1. Stai intins pe podea si roaga pe cineva sa iti dea haltera pe partea dreapta. Aceasta se va tine cu o singura mana (dreapta in cazul de fata), folosind o priza neutra (palma spre corp). Haltera va fi paralela cu tine. 

2. Tine bratul drept extins deasupra pieptului. Mana libera va sta pe sol, pentru sprijin.

3. Coboara haltera pana ce atingi podeaua cu cotul. Ridic-o impingand cu tricepsul si pieptul. Repeta.

4. Fa acelasi lucru si cu bratul stang.

Sfat: Pozitia picioarelor pe sol influenteaza exercitiul. Daca tii picioarele intinse nu te vei ajuta absolut deloc de partea inferioara a corpului, toata munca fiind depusa de piept, triceps si umeri, dar pozitia va fii putin ciudata la inceput, pentru ca vei echilibra mai greu haltera. 
Daca picioarele sunt cu genunchii indoiti vei avea mai multa stabilitate si un control mai bun, dar vei usura munca partii superioare. 

ATENTIE! Nu folosi greutati mari la acest exercitiu. Daca incarci haltera prea mult vei avea dificultati in a ii mentine echilibrul.
Dupa ce ai terminat nu da drumul halterei langa tine pentru ca iti poti accidenta grav umarul. Prinde-o cu ambele maini si las-o usor intr-o parte. 

Variatii: Acest exercitiu se poate efectua si cu o gantera, in acest caz putand fi crescuta greutatea folosita.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.