Banda de alergat - cel mai utilizat echipament din salile de fitness

Publicat in

Banda de alergat a devenit un echipament absolut obligatoriu intr-o sala de fitness. Nu de putine ori lumea sta la coada pentru a alerga 10 minute. Iata cateva sugestii cum sa utilizezi cel mai eficient banda de alergat.

In mai toate salile de fitness, benzile de alergat sunt cele mai folosite echipamente. Multi prefera sa alerge pe benzi decat in aer liber, fie din pricina vremii, fie pentru ca pot regla cu exactitate viteza de alergare sau inclinatia sau distanta pe care se alerga. Personal, recomand oricui are posibilitate, sa alerge cand poate in aer liber, beneficiile sunt mai mari. Totusi, pentru cei care folosesc banda de alergat, in special pentru incepatori, am facut un ghid despre cum sa se pregateasca si sa obtina cele mai bune rezultate:

1. Este important sa te incalzesti bine inainte de a incepe o alergare serioasa pe banda. Incalzirea va iriga muschii cu sange si ii va pregati pentru efort.

2. Ai grija la pozitia corpului - este important sa stai cu spatele drept in timp ce alergi; daca stai cocosat, cu timpul, pot aparea accidentari. Multi nu tin cont de asta, dar exista si la alergat tehnici bune si tehnici gresite.

3. Este o idee buna sa folosesti gradele de inclinatie ale benzii de alergat. Ajuta la replicarea conditiilor alergatului in aer liber pe teren denivelat, si aduce noi provocari fara sa iti permita sa te plictisesti in timp ce alergi.

4. Ca in timpul oricarui exercitiu fizic, este important sa fii hidratat, asa ca tine o sticla cu apa sau bautura hidratatnta la indemana; mai toate benziile au un suport special perevazut pentru asta. Beti cu inghitituri mici, nu cu inghitituri mari - acestea va pot cauza crampe la stomac.

5. O strategie buna pentru a ramane motivat este folosirea muzicii, melodii cu un tempo ridicat pentru a va da energie.

6. Incercati alergari pe intervale de intensitate; unele benzi au deja presetat un astfel de program, daca nu vi-l puteti crea singuri. Alergati 1 minut la intensitate mica si 1 minut sau mai putin la intensitate foarte mare; repetati. Pentru a spori dificultatea, puteti adauga si inlcinatie pe partea de intensitate foarte mare. Aveti grija totusi sa nu va accidentati cand faceti astfel de antrenamente. Incepeti de la viteze mai mici, si cresteti treptat, de la sedinta la sedinta.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.