Ciclu de steroizi pentru sportivii de anduranta

Publicat in

Un ciclu de steroizi folosit de sportivii de anduranta precum ciclisti, maratonisti, alergatori la 5000 de metrii sau mai mult, etc. Cerintele acestor sportivi sunt diferite fata de cei care folosesc steroizii pentru aspectul fizic, asa ca si ciclurile si steroizii folositi sunt diferite.

Sportivii de anduranta nu au nevoie de doze mari de steroizi anabolizanti. Din contra, dozele trebuie sa fie mici, pentru a nu le modifica masa corporala. De exemplu, doar 100 mg de testosteron injectabil pe saptamana vor creste nivelele de testosteron la orice barbat in partea de sus a spectrului considerat normal, si pe unii ii va trece peste prag.

100 mg de testosteron enantat vor furniza corpului 70 mg testosteron pur (se scade greutatea esterului). Barbatul obisnuit elibereaza 4-7 mg de testosteron pe zi. Cei tineri si norocosi pot secreta pana la 10 mg/zi. 

Cum spuneam, dozele de testosteron pentru un atlet nu ar trebui sa fie deloc mari, 100-150 mg/saptamana, MAXIM! O doza de 150 mg de testosteron va dubla nivelele normale de testosteron endogen ale oricarui barbat. La aceste doze nivelele lipidice o vor lua razna, LDL-ul va creste si HDL-ul se va duce in jos. Ia peste 200 mg si HDL se va prabusi. Este un lucru rau mai ales in timp, daca se folosesc frecvent steroizi anabolizanti. Se favorizeaza infundarea arterelor; asa ca de ce sa risti daca nu este nevoie! Acest efect secundar este de fapt cel mai nociv efect cauzat de steroizii anabolizanti si androgeni.

Un alt motiv pentru care sportivii de anduranta nu trebuie sa ia doze mari de steroizi este pentru ca acestia cauzeaza retentie de apa si crestere in greutate, lucruri care scad performantele in sporturile de anduranta. Acest lucru se intampla nu numai din cauza convertirii in estrogen ci si din cauza actiunii lor asupra rinichilor. Asa ca poti retine apa si de la steroizii care nu se aromatizeaza. De exemplu, trenbolonul sau alti steroizi care dau un aspect striat si dur muschilor, pot induce in eroare. Chiar daca nu se vede, retentia de apa exista la nivel muscular. Acest lucru poate duce la pompari foarte intense, lucru care va impiedica un sportiv sa performeze mai ales cand alearga sau cicleaza. 

Daca vorbim de steroizii care se aromatizeaza, acumularea de apa este evident un lucru negativ pentru ca apa in exces creste greutatea si taxeaza suplimentar sistemul cardiovascular si capacitatea aeroba va scadea mult. 
De asemenea, dozele mari de steroizi duc la cresterea masei musculare, lucru deloc dorit de sportivi precum alergatori, ciclisti de sosea sau schiori de schi nordic. 

Un steroid des utilizat de sportivii de anduranta este Equipoise, raspandit in randul ciclistilor si schiorilor nordici. Se spune ca Equipoise creste numarul de celule rosii, mai mult decat alti steroizi, dar nu exista dovezi concrete ca ar face-o mai bine decat testosteronul. Avantajul sau este ca are doar jumatate din rata de aromatizare a testosteronului. Un steroid care creste mai mult numarul de celule rosii este Anapolon 50, dar acesta va aduce si o crestere semnificativa in greutate, din care mare parte va fi apa.

O doza buna de Equipoise pentru sportivii de anduranta pura (nu sprinteri sau luptatori) este de 200 mg/saptamana. Este bine sa se asocieze cu testosteronul pentru a mentine libidoul si pentru o recuperare mai buna dupa efort. Se iau si doze mici de Arimidex pentru a preveni aromatizarea. 

Trenbolonul, desi un steroid foarte puternic si agresiv, nu prea este util sportivilor de anduranta din cauza proprietatii sale de a scadea capacitatea aeroba. Un alt steroid folosit de sportivii de anduranta este Deca-durabolin, un steroid cu efecte blande, dar si acesta se ia in doze mici. 

Anavar, desi pare un steroid ideal pentru astfel de sportivi, provoaca crampe si pompari extreme, ceea ce face ca efortul aerob facut de astfel de sportivi sa fie aproape imposibil.

Alte lucruri importante de stiut

  • Doza de testosteron trebuie impartita in doua injectii saptamanale.
  • Equipoise sau Deca-durabolin se pot administra si printr-o singura injectie pe saptamana.
  • Dupa incheierea ciclului este necesara o terapie post ciclu, chiar daca dozele steroizilor sunt mici.
  • Injectiile se fac in fund; pentru cineva care alearga si isi foloseste mult picioarele nu sunt recomandate injectiile in coapse, pentru ca vor crea disconfort.
  • Daca iei prea mult in greutate, si mai ales ai fata umflata, retii prea multa apa si ai nevoie sa controlezi mai bine estrogenul cu antiestrogeni.
  • La prima injectie de testosteron foloseste o doza de incarcare de 200-250 mg pentru a creste rapid nivelele de testosteron din sange.
  • Un ciclu dureaza 8-12 saptamani, dar majoritatea sportivilor se dopeaza pe durata intregului sezon. In acest caz este nevoie sa se foloseasca doze de 250 U.I./saptamana de Pregnyl, pentru a preveni suprimarea totala a secretiei proprii de testosteron si atorfierea testiculara. 
Ciclu steroizi pentru anduranta
Saptamana Equipoise Testosteron enantat Arimidex
1 100 mg/saptamana 125 mg/saptamana -
2 200 mg/saptamana 125 mg/saptamana 1/4 pastila la doua zile
3 200 mg/saptamana 125 mg/saptamana 1/4 pastila la doua zile
4 200 mg/saptamana 125 mg/saptamana 1/4 pastila la doua zile
5 200 mg/saptamana 125 mg/saptamana 1/4 pastila la doua zile
6 200 mg/saptamana 125 mg/saptamana 1/4 pastila la doua zile
7 200 mg/saptamana 125 mg/saptamana 1/4 pastila la doua zile
8 200 mg/saptamana 125 mg/saptamana 1/4 pastila la doua zile
9 200 mg/saptamana 125 mg/saptamana 1/4 pastila la doua zile
10 200 mg/saptamana 125 mg/saptamana 1/4 pastila la doua zile
11 200 mg/saptamana 125 mg/saptamana 1/4 pastila la doua zile
12 200 mg/saptamana 125 mg/saptamana 1/4 pastila la doua zile

 

ATENTIE!   Nimeni nu poate nega: steroizii functioneaza, si functioneaza bine. Dar la noi in tara acestia sunt ilegali, iar cea mai mare parte a steroizilor care se gasesc sunt contrafacuti si de proasta calitate. Exista si vesti bune! Pentru cei care nu gasesc steroizi de calitate, sau nu vor sa se expuna riscurilor asocitate cu acestia, exista produse puternice, legale si fara efecte secundare, care va pot aduce rezultate bune si de durata: TITANODROL, pentru masa musculara, TriApidix 300 si BURN Booster  pentru definire si slabire. Pentru un amator riscurile expunerii la steroizi anabolizanti nu merita, cand pe piata exista astfel de produse naturale si aproape la fel de puternice! 

O alta optiune extrem de puternica este GH Balance, un produs hormonal care are la baza hormonul de crestere uman (GHFactor-7).

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.