Batoane cu ovaz pentru micul dejun

Publicat in

Invata cum sa iti prepari singur aceste batoane pentru micul dejun, extrem de delicioase si foarte sanatoase. Aceste batoane sarace in calorii sunt pline de fructe si seminte.

Se stie ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Iti poti imbogati prima masa din zi cu aceste batoane cu ovaz si fructe uscate, extrem de delicioase si foarte sanatoase. Nu au un continut caloric mare, si aduc o multime de nutrienti. Le poti folosi atat in curele de slabire cat si ca un supliment de nutrienti de calitate in perioadele de efort intens sau de acumulare de masa musculara.

Nu trebuie sa te rezumi la a le consuma doar la micul dejun. Sunt usor de ambalat si de luat dupa tine, fiind o gustare ideala in orice situatie. Si pentru ca le faci in casa, nu contin aditivi sau alti anti-nutrienti!

Ingrediente:

  • 160 g fulgi de ovaz fini
  • 113 g faina de ovaz
  • 1,5 lingurite pudra de scortisoara
  • 1/4 lingurita de sare
  • o lingurita praf de copt
  • o cana si jumatate de lapte de migdale
  • 126 de grame piure de mere fara zahar
  • un ou mare
  • 3 linguri sirop de artar sau miere fluida
  • o lingurita extract de vanilie
  • 30 g migdale tocate grosier
  • 30 g seminte de dovleac
  • 80 g fructe uscate (ce va place: merisoare, stafide, etc.)

Ustensile necesare:

  • un bol mare
  • un bol mic
  • un recipeint termorezistent de 7x11
  • o lingura mare sau tel
  • cantar
  • ulei

Sugestii

Proportiile dintre fructe uscate si oleaginoase le poti ajusta in functie de preferintele si gusturile tale. Cantitatile de mai sus au dat 12 batoane; poti taia batoane mai mari sau mai mici, pentru a obtine mai multe sau mai putine, pentru a se potrivi nevoilor tale.

Instructiuni de gatit

  • Preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Unge tava de copt cu putin ulei si lasa de o parte.
  • Combina toate ingredientele uscate (in afara de oleaginoase si fructe sucate).
  • Combina toate ingredientele umede. Adauga ingredientele umede peste mixtura de ingrediente uscate si amesteca bine.
  • Amesteca usor in compozitie si fructele uscate si oleaginoasele. Pune amestecul in tava de copt si intindel uniform.
  • Baga la cuptor timp de 30 de minute.
  • Scoate din cuptor, lasa sa se raceasca si taie in functie de preferinte (sugestia este de a taia 12 batoane).

Informatii nutritionale pe baton

  • Calorii: 164
  • Proteine: 5 g
  • Carbohidrati: 27 g
  • Grasimi: 4 g
  • Fibre alimentare: 3 g

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.