10 reguli pentru a creste in masa musculara

Publicat in

10 reguli, sau mai bine zis recomandari, care sa va ajute sa cresteti cat mai mult in masa musculara.

1. Folositi greutati libere

Chiar daca unele aparate cu scripeti par foarte grele, ele nu implica atat de multi muschi precum o face antrenamentul cu greutati libere.

2. Folositi miscari compuse

Cum executi un exercitiu este poate cel mai important lucru. Ca sa cresteti in masa nu izolati, incercati sa folositi si grupele de muschi adiacente. Si nu va lasati pacalit de teoria conform careia trisatul nu ajuta. Este bine sa trisati din cand in cand, atunci cand nu mai aveti forta necesara sa duceti exercitiul la final. Trisatul ajuta si la executarea unei miscari compuse. Dar nu faceti din asta un obicei. Trisati numai cand este nevoie.

3. Gasiti zonele deficitare si imbunatatitile

Analizati-va structura si gasiti zonele deficitare. Apoi duceti-va la sala cu gandul de a le imbunatatii. Lucrati aceste zone prima data, mai ales cu greutati libere. Daca faceti si cabluri lasati-le la sfarsitul antrenamentului. Nu numarati seturile de cabluri ca exercitii pentru masa.

4. Experimentati pentru a gasi exercitiul cel mai bun pentru voi

Unii executa mult timp un tip de exercitiu, ajung sa aiba o forta foarte mare in executarea lui, dar cresterea muschilor nu este pe masura. Daca vi s-a intamplat asta, incercati sa inlocuiti exercitiul respectiv cu un alt exercitiu de baza pentru aceeasi grupa.

5.  Evitati accidentarile

Mai ales in timpul executarii exercitiilor periculoase, precum genolexiunile cu bara pe spate. Mereu sa fiti asistati de cineva. O accidentare va poate costa mult mai mult decat eventualele castiguri de pe urma executarii unui exercitiu care pune prea multa presiune pe ligamente sau tendoane.

6. Utilizati seturi optime

 Prea putine seturi nu vor fii suficiente pentru a stimula masa musculara. Prea multe duc al supraantrenament. Jucati-va cu seturile pana va da-ti seama care este numarul potrivit pentru voi.

7.  Nu numarati exrecitiile

Nu exista un numar optim de exercitii care trebuies efectuate pe grupa de muschi. Numarul variza de la individ la individ. Experimentati si vedeti cum va merge mai bine. Unii pot face cate 4 seturi pe grupa iar altii doar doua si sa aiba aceleasi rezultate.

8.  Utilizati numarul de repetari potrivit

Cel mai bine este ca exercitiul sa fie facut pana la epuizare iar numarul repeatrilor sa fie in jur de 10.

9. Flirtati cu varfurile

Din cand in cand faceti si exercitii care sa va testeze forta, adica folositi greutati care sa nu va permita sa faceti mai mult de 1-2 repetari. Niciodata sa nu incepeti direct cu greutatea maxima. Cresteti gradual.

10.  Mancati-va portia zilnica de carne

Organismul are nevoie de proteine pentru a cosntrui masa musculara. Cea mai buna sursa de proteine este carnea.

 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

Cel mai bun antrenament cu bara hexagonala Cel mai bun antrenament cu bara hexagonala Bara hexagonala este o piesa de echipament fantastica. Indreptarile facute cu ea permit mai multor oameni sa se bucure de trasul unor greutati mari, fara dureri. Merita sa fie prezenta in orice sala de forta. Iata de ce si cum sa te antrenezi cu ea. 28 Nov, 2018
antrenamentul 1-6 este o metoda avansata de crestere a fortei musculare Sistemul de antrenament 1-6 Metoda de antrenament 1-6 foloseste o varietate de protocoale de repetitii pentru a induce hipertrofie si forta rapid. Iata despre ce este vorba. 25 Jul, 2017
Culturistul Arnold iti spune cum sa te faci mare Arnold spune... Cateva sfaturi si ponturi de la cel mai mare culturist din toate timpurile: Arnold Schwarzenegger. 14 Feb, 2016
Cum se fac corect antrenamentele aerobe Intoarcerea antrenamentelor aerobe Pana nu de mult, cand se spunea "conditie fizica", sportivii si antrenorii de elita se gandeau la antrenamente anaerobe, care sa testeze limitele durerii si oboselii. Peste tot suntem invatati ca efortul de tip aerob nu isi are locul intr-un program serios de antrenament, decat in cazul in care se doreste definirea sau slabirea. Dar conditia fizica este mai mult de atat. 14 Feb, 2016
crossfit - ce este si cum se practica CrossFit CrossFit este un sistem de antrenament conceput sa promoveze atat conditia fizica locacala cat si generala; este un tip de fitness functional, utilizat de trupele speciale si de cei care vor sa isi dezvolte o conditie fizica care sa le permita sa faca solicitarilor fizice din viata reala, in afara salii. 14 Feb, 2016
Antrenament facut cu un singur picior Fara genuflexiuni: antrenamente pe un singur picior pentru masa musculara si forta Este stiut ca genuflexiunile sunt cel mai bun exercitiu pentru picioare si chiar intregul corp. Dar adevarul este ca necesita multa tehnica, si pentru majoritatea amatorilor nu este recomandat sa se foloseasca greutati mari. O alternativa eficienta la genuflexiuni sunt antrenamentele pe un singur picior. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.