Clenbuterol vs. Albuterol

Publicat in

Clenbuterol si Albuterol; doua beta-2 agoniste utilizate de catre culturisti si sportivi pentru a slabi. Dar care din cele doua este mai eficient in a face grasimea incapatanata sa fuga?

Majoritatea celor care frecventeaza sali de culturism au auzit de Clenbuterol. Este un produs foarte popular pentru slabit si definire. Albuterolul (salbutamolul) este un medicament asemanator, un beta-2-agonist, folosit in crizele de astm. Multi nu-i dau atentie si n-au auzit de el; dar se pare ca multi dintre culturistii si sportivii profesionisti il prefera in detrimentul Clenbuterolului. Si asta pentru ca cel din urma are efecte secundare destul de neplacute la majoritatea oamenilor. Albuterolul este mult mai bland din acest punct de vedere, si nu da stari de anxietate sau tremur al mainilor, cel putin nu asa de puternic precum Clenbuterolul. Multi spun ca are un efect mai "curat", si da o concentrare mai buna in sala, in cazul Clenbuterolului, desi ai energie, nu te poti concentra destul.

Dar dincolo de efectele secundare, principala intrebare este care din ele arde mai multe grasimi? Realitatea este ca majoritatea oamenilor sunt interesati de rezultatele finale, si sunt dispusi sa indure neplaceri mai mari daca la sfarsit isi ating telul. Aici parerile sunt impartite. Din experienta mea personala, a cunostintelor mele, si a multor informatii gasite pe internet, Albuterolul este mai eficient per ansamblu, decat Clenbuterolul. Si este si logic! Albuterolul este des privit ca o versiune cu actiune mai rapida a Clenbuterolului. Ca sa facem o analogie, la steroizi, esterul care actioneaza mai rapid produce si rezultate mai mari si mai repede (de exemplu testosteronul propionat vs. testosteronul cipionat).

Exista un stdiu in care Clenbuterolul a fost comparat cu un beta-2-agonist cu o durata de viata mai mare decat a acestuia (Salmeterol), si Clenbuterolul a fost mult mai anabolic decat acesta. Asa ca ceva cu viata mai scurta chiar decat a Clenbuterolului, cum este Albuterolul, va fii chiar si mai anabolic.

Si Albuterol si Clenbuterol actioneaza la fel. Precum majoritatea culturistilor si celor care folosesc astfel de substante stiu, aceste medicamente stimuleaza receptorii beta-2 (nu vom explcia aici, cum si ce sunt acesti receptori). Acesta stimulare duce la vasodilatare precum si la ruperea acizilor grasi, si folosirea lor pentru energie; asta duce la o scadere a stratului adipos. Dar datorita vasodilatarii creste si tensiunea, si uneori si temperatura - dar nu cu mult; de obicei, utilizatorul se va simti mai cald, usor mai febril.

Exista si dovezi ca aceste medicamente ar fii anabolice (termenul mai exact probabil ca este anticatabolice).

Asupra Albuterolului, au fost efectuate studii cu utilizatori care nu aveau astm; un grup a folosit o doza terapeutica de Albuterol , iar un alt grup nu a folosit nimic. Ambele grupuri au facut aceleasi seturi de exercitii, si s-a constatat ca grupul care folosea Albuterol a avut cresteri mai semnificative in forta decat grupul care nu lua nimic. In cazul Albuterolului s-a demonstrat prin studii specifice ca duce la cresterea masei musculare si a fortei, pe cand in cazul Clenbuterolului, nu exista studii efectuate pe oameni, plus ca multi utilziatori au raportat o scadere a performantelor sportive in timpul folosirii lui. Clenbuterol, se pare, ca este mai anabolic in cazul animalelor.

Clenbuterolul poate arde grasimi ceva mai eficient decat Albuterolul (cu foarte putin), dar, cel din urma, protejeaza mai bine masa musculara, dand in acelasi timp forta si mici cresteri musculare. Concluziile le puteti trage singuri, dar se pare ca in curand Albuterolul va deveni cel putin la fel de popular ca si Clenbuterolul.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.