Febra musculara inseamna crestere musculara?

Publicat in

Febra musculara este un raspuns inflamatoriu resimtit de toti practicantii de sport. Dar este ea un reper bun pentru a determina eficienta unui antrenament?

Multi culturisti cred ca trebuie sa faca febra musculara pentru a stii ca au avut parte de un antrenament reusit. Febra musculara este un raspuns inflamatoriu la exercitiile fizice. Pentru a creste, celulele satelit (celule musculare precursoare, aflate intr-o stare latenta, care repara tesutul muscular avariat) mediaza procesul hipertrofic. Despre inflamatii se crede ca joaca un rol in cresterile musculare.

Un studiu a comparat doua grupuri de oameni  - unul antrenat, celalalt neantrenat - in timpul unui program de antrenament cu greutati, de 8 saptamani. Cercetatorii au masurat markeri ai febrei musculare si inflamatiilor si au prelevat si probe prin biopsie, din picioarele subiectilor. La inceput, grupul neantrenat a prezentat simptome de febra musculara, pe cand cel antrenat nu.

Ambele grupuri au avut aceleasi cresteri ale IGF-1 in muschi si au avut cresteri similare de masa musculara. De asemenea, s-a constata ca IGF-1, forta musculara si hipertrofia apar indiferent de nivelul markerilor care arata avariile musculare (precum creatin chinaza) si de febra musculara. 

Asa ca, nu te simti vinovat ca n-ai lucrat suficient de intens, doar pentru ca nu ai facut febra musculara. Febra musculara este un indicator prost al avariilor musculare. Sportivii antrenati dezvolta un mecanism de protectie in muschi, numit "efectul meciurilor repetate". Asa ca, cu cat te antrenezi mai mult, cu atat faci mai putina febra muculara. Asta nu inseamna ca nu mai progresezi!

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.